1980.084

The Margo Lewers ‘Wall Mosaic’ (originally sited adjacent to the entrance of Lewers House) was relocated as part of the Gallery’s 2005 Capital Works program in order to accommodate a new Disability access ramp.

This program was approved by Penrith City Council’s Disability consultative group and the capital works project control team. The new site for the mosaic was chosen by the project architect Mr. Andrew Andersons, premised on achieving an aesthetic dialogue between the mosaic, the Gerald Lewers ‘Pelican Birdbath’ and succulent garden in the Lewers House courtyard.

The mosaic was cleaned and conserved prior to relocation. The Wall Mosaic signals Margo Lewers’ abiding interest in South-East Asian art and design.

Contact Us

Send us a message and we'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search